Mattorna som flyger även i dåliga tider: ”Stolt och glad”

Rugvista visar upp ännu ett starkt kvartal.

Det är inte alla e-handlare som går kräftgång i dessa utmanande tider. De som lyckats ställa om affären till det nya ekonomiska klimatet visar upp riktigt starka siffror just nu.

En av dessa är Rugvista, som under sitt tredje kvartal ökade både försäljningen och resultatet.

Annons

Att vi levererar lönsam organisk tillväxt, trots ett utmanande makroekonomiskt läge i merparten av Europa, är ett bevis på att vi effektivt navigerar marknadsförutsättningarna, säger Michael Lindskog, vd på Rugvista, i en kommentar.

Omsättningen växte med 24,7 procent till 159,6 miljoner kronor. Den organiska nettomsättningstillväxten skrevs till 14,1 procent. Resultatet i sin tur ökade från 13 till 15,2 miljoner kronor.

Under kvartalet har vi lanserat vår nya e-handelsplattform på tolv marknader samt skalat upp marknadsföringsaktiviteten. Utöver den fortsatta utrullningen av plattformen så har utvecklingen av den nya kassan fortgått med lansering på två marknader under oktober månad, berättar Michael Lindskog.

Osäkra utsikter

Trots en riktigt stark period kan Rugvista inte slå sig till ro. Man verkar fortfarande i ett volatilt landskap bland ökande räntor och minskad köpkraft.

Jag är stolt och glad över vår prestation för tredje kvartalet, men utsikterna för resten av året är osäkra. Vi fortsätter att fokusera på att effektivt navigera marknaden och ser fram emot att fortsätta leverera på vår strategiska agenda samt att exekvera vår kommersiella plan för årets högsäsong, säger Michael Lindskog.

Annons