Mediamarkts besked efter attacken: ”Kör alla kampanjer som vanligt”

Räddade shoppingfesten.

Det var i förrgår som beskedet kom att elektronikjätten Mediamarkt drabbats av en cyberattack. Men vad har egentligen hänt sedan dess? För kunderna har effekterna inte märkts av alltför mycket annat än att man inte kunnat använda klicka & hämta. Men det ska nu vara åtgärdat.

Läget är att vi har kraftsamlat i hela koncernen och jobbat för att för att identifiera vilka system som varit drabbade och sedan gjort en kraftsamling kring att återskapa och återställa. Samtidigt har vi kunnat serva kunder både online och i varuhusen och även click & collect ska fungera nu, säger Magnus Håkansson, vd på Mediamarkt Sverige, till Ehandel.

Annons

Har hackarna kommit åt någon kunddata?

Nej, det har man inte gjort.

Med allt på plats igen gör Mediamarkt sig redo för att möta årets stora kampanjperiod, som kommer att kunna genomföras precis som planerat.

Vi kommer att köra alla kampanjer som vanligt, så det här kommer inte att påverka kunderna alls, säger Magnus Håkansson.

Vilka system var det som attackerades och när beräknas det vara löst för er internt?

Det vill jag inte gå in på i detalj, men det är vissa delar i vår interna systemmiljö där arbete fortfarande pågår. Jag kan inte ge någon prognos för när allt är klart, säger Magnus Håkansson.

LÄS ÄVEN: Mediamarkt utsatta för hackare: "I värsta fall tillfälliga avbräck"

Annons
Annons