Meds förlust passerade 100 miljoner – siktar på lönsamhet

Vill nå lönsamhet under kommande år.

Den 5 juli så meddelade Meds sin omsättning för 2021, som landade på 470 miljoner kronor. En ökning med hela 105 procent mot året innan, då man omsatte 229 miljoner.

LÄS ÄVEN: Tillväxtrekord för onlineapoteket Meds

Annons

Det snabbväxande bolaget går dock med förlust sedan starten, vilket uppenbarligen är enligt plan. Nu är bokslutet ute för 2021 och där i kan vi se att medan Meds drog in 470 miljoner så gjorde man 107 miljoner i förlust.

Investeringar har varit fokuserade på ökning av lagerkapacitet i logistikcentret, ökade marknadsföringsaktiviteter för att fortsätta bygga en större kundbas och förstärkning av bolagets marknads-, inköps- och teknikavdelningar. Dessa initiativ har bidragit till ökade operativa kostnader under innevarande år men har skapat en stark plattform för framtida tillväxt och förutsättningar för att nå lönsamhet under kommande år, skriver bolaget.

En hel del pengar back alltså, men procentuellt bättre än 2020 då förlusten var nära 38 procent av omsättningen. Förlusten på 107 miljoner står för ungefär 23 procent av fjolårets omsättning.

Rörelseförlusten under innevarande år har varit i linje med plan, skriver företaget.

Annons