Meds medicin till miljarderna – tar sig in på börsen

"Vill uppnå en breddad ägarbas".

Flera av de noterade e-handlarna har slitit ont på börsen i år. Men det avskräcker inte nätapoteket Meds, som siktat in sig på First North. Den 1 september sker första handelsdagen och Meds blir då det första svenska e-handelsapoteket på börsen.

Sedan Meds lanserades 2018 har vi uppnått målet att etablera en stark position på den svenska apoteksmarknaden. Genom direktnoteringen på Nasdaq First North Growth Market tar vi nästa steg, kommenterar Björn Thorngren, vd på Meds, beslutet.

Annons

Bolaget har tidigare aviserat att man är intresserade av att ta steget till börsen och om allt går som det ska, kommer de att få ringa i klockan nästa vecka.

Styrelsen och ledningen vill med detta uppnå en breddad ägarbas och ge bolaget access till kapitalmarknaden. Vi ser fram emot att välkomna nya aktieägare och fortsätta vår resa mot att bli Sveriges favoritapotek, säger Björn Thorngren.

De omsatte 321 miljoner kronor under årets första sex månader och gjorde en förlust på 53 miljoner. Ambitionerna är dock att nå 2,5 miljarder i omsättning till 2026 och att uppnå ett positivt EBIDTA om två till tre år.

Annons