Mikael Snabb om VD-skiftet på Caia: ”Behövs ett annat ledarskap”

"Är egentligen mer av en affärsutvecklare än vd".

För några veckor sedan nämnde Bianca Ingrosso, medgrundare av e-handelsraketen Caia Cosmetics, i en av sina videor på Youtube att sminkföretaget är på jakt efter en ny vd. Något som Caia-vd:n Mikael Snabb dementerade direkt.

Nej, jag ska inte byta jobb. Men vi träffar hela tiden spännande människor som skulle kunna vara aktuella i olika roller på Caia, sa han till Ehandel då.

Annons

Nu har bolaget dock avslöjat att man trots allt har rekryterat en ny vd till den snabbväxande varumärket, och den som tar på sig uppdraget är Adeline Sterner.

LÄS ÄVEN: Vd-byte i Caia – ”bygger vidare på vårt dream team”

Det känns fantastiskt och det känns som helt rätt läge att lämna över stafettpinnen. Jag, Jesper, Bianca och Vanessa grundade det här bolaget 2018, och Jag, Jesper och Bianca har varit operativa sedan start. Vi har gått från noll till över 300 miljoner, och när vi nu siktar mot att nå en miljard inom några år så känner jag att det behövs ett lite annat ledarskap, säger Mikael Snabb till Ehandel.

Mikael lämnar dock inte bolaget utan stannar kvar i en operativ roll.

Det roligaste jag vet är att vara ute bland teamen och jobba, och egentligen är jag mer av en affärsutvecklare än vd. Man kan ju har båda hattarna på sig i ett bolag som startar, men när man kommer upp i den här storleken då bli vd-rollen ganska mycket mer administrativ. Jag passar bättre som affärsutvecklare känner jag.

Så framåt kommer du att ägna dig åt affärsutveckling på Caia? 

Ja, och det känns superroligt! Det går otroligt bra för bolaget nu, och vi är starka på flera marknader och framåt har vi ett expansionsfokus mot den tyska marknaden. Vi har ju redan börjat jobba med Tyskland och känner att det bubblar, så vi har jättehöga förväntningar på den tyska marknaden. Så det är nog det första steget vi ska ta nu, att satsa allt mer på Tyskland och som affärsutvecklare kommer jag kunna fokusera mer på det. Så framtiden känns superspännande.

Adeline Sterner kommer närmast från Kids Brand Store men hon ska även ha en omfattande bakgrund inom expansion och att bygga och strukturera bolag.

Annons

Vår organisation har vuxit mycket, så vi behöver någon som är duktig på att bygga struktur och implementera strategier i organisationer. För det tror vi att Adeline Sterner är rätt person. Hon har en bakgrund från McKinsey bland annat där hon gjort allt det här. Så det här känns superbra.

När kommer Adeline att kliva in som officiell vd på Caia? 

Det vet vi inte riktigt ännu. Hon sitter just nu på en annan tjänst och behöver lämna snyggt där, innan hon kliver ombord hos oss. Det stödjer vi henne i och tycker att hon ska lämna över på ett bra sätt där först, så att de också kan jobba vidare. Men vi hoppas ju att hon blir klar så snart som möjligt, avslutar Mikael Snabb.

Annons