Miljardären investerar i Spelbutiken.se – ”svindlande tanke”

Köper 25 procent av Coolshopkoncernen.

Coolshop har fått en ny storinvesterare, nämligen danske Anders Holch Povlsens holdingbolag Heartland som köper 25 procent av online-koncernen. Det innebär att han även blir delägare i svenska Spelbutiken.se.

Povlsen har tidigare investerat i både Klarna och Zalando, men riktar nu alltså blickarna mot Coolshop, som äger 75 procent av Spelbutiken.se. Coolshop är i dag verksamt i Norden, England, Tyskland och Holland och planerar dessutom för en expansion till ytterligare marknader.

Annons

Vi är mycket imponerade över den utveckling som både Spelbutiken.se och Coolshop har genomgått de senaste åren. I båda fallen är det resultatet av starka team och hårt arbetande ägarkretsar som utan tvivel är några av Nordens duktigaste. Vi ser med förväntan fram emot samarbetet och att på bästa sätt bidra till god tillväxt och utveckling i verksamheterna, säger Lise Kaae, vd på Heartland, i ett pressmeddelande.

Spelbutiken.se grundades 2001 i Varberg och har såväl dataspel som brädspel och merch i sortimentet. Under 2020 fick sig bolaget ett rejält uppsving och gick från 93 miljoner till 144 miljoner kronor i omsättning. Samtidigt lyfte resultatet från 3,2 till 7,4 miljoner kronor.

Det är närmast en svindlande tanke för oss som relativt litet företag att få in en så stark och namnkunnig ägare som Anders Holch Povlsen. Det har varit ett hårt men roligt arbete att bygga upp företaget. Nu ser vi med stark tillförsikt fram emot nästa steg i tillväxtresan och att få tillgång till den kunskap och det affärstänk som finns inom Heartland, säger Johan Toborn, vd, delägare och grundare av Spelbutiken.se.

Annons