Miljardbolaget på plats i nya lagret: ”Utomordentlig ökningstakt i Q1”

Laddar för nya rekord.

Outnorth ökade med knappt 50 procent och nådde under 2020 för första gången över en miljard kronor i omsättning. Det kunde vi berätta under gårdagen, då vi även avslöjade att e-handlarens resultat har skjutit i höjden. Ökningen kunde kopplas till coronapandemin, då många passat på att vistas mer utomhus.

LÄS ÄVEN: E-handelsraketen Outnorth slog miljarden - nu rusar vinsten

Annons

Nu kommenterar vd:n Harald Ennen den starka tillväxten.

Naturligtvis har covid-pandemin haft en del i denna ökningen, då fler och fler har valt att semestra i närområdet vilket bland annat ställer krav på utrustning som Outnorth till stora delar tillhandahåller. Ett ökat intresse för friluftsliv och att ta vara på sig själv, i större utsträckning än tidigare, har haft en effekt på den ökade försäljningen. Tillväxten har resulterat i en större lönsamhet där ett sortimentsarbete stärkt marginalen, skriver han i ett mejl till redaktionen.

Dubblar lagerytan

Harald Ennen berättar att Outnorths tillväxt har pågått sedan en tid tillbaka. Från 2018 till 2019 ökade företagets försäljning med 34 procent, och förra året blev alltså tillväxtkurvan ännu brantare. Och allt tyder på att även 2021 blir ett bra år.

Under 2021 kommer outdoortrenden att fortsätta att växa samtidigt som e-handeln fortsatt får en stor andel av konsumtionen. Den utomordentliga ökningstakten för Outnorth under Q1 2021 bekräftar detta. Det har tillkommit många kunder som nu har vant sig vid att göra sina inköp på nätet och som har insett hur smidigt detta är.

I april flyttades Outnorths lager från Växjö till Göteborg, där bolaget också har fått en automationslösning på plats. Harald Ennen ser stora fördelar med den nya logistiklösningen och den nya lagerytan på 19 000 kvadratmeter - dubbelt så stor som den i Växjö.

Flytten tillsammans med en investering i ett automatiserat lager, kommer att ge oss förutsättningar att fortsätta vår framgångsrika expansion och ge våra kunder en ännu större kundupplevelse.

Annons