Just nu: E-handelsraketen Outnorth slog miljarden – nu rusar vinsten

Outdoortrenden fick fart på försäljningen.

2020 blev ett riktigt kanonår för Outnorth. Företagets omsättning uppgick till drygt en miljard kronor, vilket kan jämföras med 705 miljoner året före. Samtidigt ökade bolagets rörelseresultat från 8,1 till 51,2 miljoner kronor.

I sin färska årsredovisning tar friluftsaktören upp att försäljningen fick en rejäl skjuts av pandemin, då ovanligt många har passat på att tillbringa tid i naturen.

Annons

Outnorth har i dag en signifikant omsättning i alla nordiska länder utom Island. Även Tyskland är en betydande marknad för bolaget, sammanfattar bolaget.

Under det gångna året har Outnorth hunnit med att skapa ett mer attraktivt sortiment och att förbättra sin marknadsföring, vilket också uppges vara orsaker till den starka tillväxten. Företaget har också hittat synergieffekter med systerföretaget Fjellsport sedan bolagen blev en del av samma koncern.

LÄS ÄVEN: Fjellsport och Outnorth går ihop - omsätter över en miljard

Under 2020 ska Outnorth ha fått ta emot knappt 1,2 miljoner kronor i statligt stöd för kostnader som uppstått i samband med pandemin. Företaget avser att betala tillbaka hela beloppet.

Och det här året har man för avsikt att skörda ytterligare framgångar. För att möjliggöra fortsatt tillväxt kommer bolaget bland annat att flytta sitt lager från Växjö till Göteborg, och i samband med det satsa på automatisering.

Den övergripande målsättningen för 2021 är en fortsatt god tillväxt med ytterligare lönsamhetsförbättringar.

LÄS ÄVEN: Miljardbolaget på plats i nya lagret: "Utomordentlig ökningstakt i Q1"

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!