Miljardbolaget tar steget till börsen – ”bara i början av resan”

"Har haft en fantastisk tillväxt".

Nu står det klart att Pierce Group blir nästa e-handlare till börsen. Koncernen som ligger bakom webbutikerna 24MX, XLMoto och Sledstore ska ut i vida aktievärlden på Nasdaq Stockholm.

Pierce har vuxit till att bli en ledande europeisk onlineåterförsäljare av utrustning, delar, tillbehör och streetwear till entusiaster av motorcykel- och snöskoteråkning och vår verksamhet är gynnsamt positionerad mot det underliggande skiftet från traditionell fysisk handel till online. Vi anser att vi fortfarande bara är i början av resan med Pierce och att vi än så länge bara skrapat på ytan till den potential som finns i affärsmodellen och inom vår marknad, säger Henrik Zadig, vd på Pierce, i en kommentar.

Annons

Pierce grundades av Daniel Petersen och Stefan Rönn och tillsammans med huvudägarna Procuritas har man nu fattat beslutet att gå samma väg som så många andra större e-handlare den senaste tiden.

Det har varit en fantastisk resa med Pierce sedan Procuritas investerade i bolaget 2014. Pierce har haft en fantastisk tillväxt och har utvecklats från att primärt vara en nordisk aktör med fokus på offroad till att bli en europeisk marknadsledare inom hela motorcykelmarknaden online, säger Mattias Feiff, Co-Managing Partner på PCI V Advisors AB och rådgivare till Procuritas Capital Investors V samt styrelseledamot i Pierce.

Pierce omsatte 1,2 miljarder under 2019 och gjorde en vinst på 65 miljoner kronor. Av allt att döma slog man åtminstone omsättningen under 2020.

Bolaget kommer att emittera nya aktier samtidigt som huvudägarna kommer att sälja av aktier i samband med noteringen. Någon mer exakt tidshorisont än "första halvåret 2021" för noteringen anges inte.

Annons