Miljardbud på husdjursjätten – som kan köpas ut från börsen

"Fokusera på långsiktigt värdeskapande".

Den nordiska husdjurskedjan Musti Group, där bland annat Arken Zoo och Vetzoo ingår, är på väg att bli uppköpt.

LÄS ÄVEN: Efter hundskandalen: E-handlaren börsrasar

Annons

Enligt ett pressmeddelande har ett konsortium bestående av portugisiska Sonae Holdings, Mustis styrelseordförande Jeffrey David, Musti-styrelseledamoten Johan Dettel och Mustis vd David Rönnberg lagt ett bud på samtliga aktier i det finska husdjursbolaget.

Budet är på 26 euro per aktie och värderar samtliga aktier i Musti till 868 miljoner euro, motsvarande över 9 miljarder kronor, exklusive de aktier som bolaget själva äger. Budkursen är 27 procent högre än tisdagens stängningskurs på Nasdaq Helsinki.

Köps ut från börsen

Konsortiet agerar via bolaget Flybird Holding och kontrollerar redan 4,2 procent av bolaget. De styrelseledamöter som inte är jäviga i affären har rekommenderat samtliga aktieägare att acceptera budet. Anmälningstiden är satt från 18 december till och med 12 februari nästa år.

Musti Group som har runt 280 butiker i Norden samt en omfattande e-handel är idag noterat på Helsingforsbörsen. Men det kan det bli ändring på framöver.

Vi är glada över denna möjlighet och ser fram emot att tillsammans med Sonae fokusera på långsiktigt värdeskapande i nästa kapitel av Mustis resa, en utvecklingsfas som kommer att behöva stödjas av ytterligare investeringar och en annan kapitalstruktur, och därför tror vi att det genomförs bäst i en onoterad miljö. Vi tror att företaget, dess anställda och intressenter kommer att dra nytta av en engagerad och långsiktig strategisk aktieägare som ger kapital, stöd och smidighet för ytterligare marknadsandelar i Norden och förverkligar potential för bredare internationell expansion, säger vd David Rönnberg i ett uttalande.

LÄS ÄVEN: Jätten växer så det knakar – och blev ännu mer lönsam

Annons