Miljardtapp för H&M-konkurrenten – som vänder mot lönsamhet

"Levererar efter vår plan".

Tidigare idag släppte H&M sin rapport för årets andra kvartal. Men medan den svenska modekedjan inte riktigt levde upp till förväntningarna, pekar det åt rätt håll för en av deras stora konkurrenter.

LÄS ÄVEN: Sämre än väntat för H&M: ”Ogynnsamma väderförhållanden”

Annons

Asos, det brittiska e-handelsbolaget släppte under morgonen siffrorna för det tredje kvartalet i sitt brutna räkenskapsår 2022/2023, och efter ett rejält omtag verkar man nu ha fått rätsida på skeppet.

Asos, som bland annat har danska Bestseller bland aktieägarna, rapporterar en minskning i försäljning med 10,9 procent till 858,9 miljoner pund (964,1) under kvartalet. Men det ska vara helt i linje med både mål och förväntningar. Samtidigt ska man nu vara på väg mot lönsamhet.

Lönsamma andra halvåret

Asos avslöjar inte några exakta siffror men säger att bolagets justerade rörelseresultat (EBIT) ökade med mer än 20 miljoner pund under kvartalet. Samtidigt är bolagets utsikter under andra halvåret och hela räkenskapsåret oförändrade enligt Asos vd José Antonio Ramos Calamonte.

Något som innebär att Asos är på väg att leverera ett justerat rörelseresultat på 40-60 miljoner pund under andra halvåret.

Vi fortsätter att fokusera på att göra Asos till den bästa möjliga destinationen för våra modeälskande kunder. Samtidigt levererar vi efter vår plan för att vända verksamheten med att anpassa vårt lager, förbättra kassaflödet, minska vår nettoskuld och att strukturellt förbättra vår lönsamhet, säger han i ett uttalande.

Nobbade miljardbud

Asos har en tuff tid bakom sig. E-handlaren gjorde en brakförlust under det första kvartalet och tvingades plocka in runt 1 miljard kronor från befintliga aktieägare för att stärka kassan i sin omställning till lönsamhet.

Det har också florerat rykten om att det kommit ett hemligt miljardbud på modejätten - mitt i pengakrisen.

Jag känner mig säker på den riktning som vi stakat ut. Vi har återställt lönsamheten under perioden och gjort framsteg med att rensa vårt lager för att förbättra vårt kassaflöde, säger José Antonio Ramos Calamonte i en kommentar.

Annons

Annons