Miljontillskott för svenska plattformen – “stort intresse”

Första kapitaltillskottet.

Den svenska e-handelsplattformen Geins, med fokus på API-kopplingar, och kunder som Bubbleroom och Zoovillage, meddelar nu att man tagit in investerare. Kapitaltillskottet ska ligga på 3 miljoner kronor och det är företagets första runda.

Kapitaltillskottet ser jag som ett kvitto på att vi har en bra, skalbar affärsmodell och rätt positionerad produkt. Sedan lanseringen har vi märkt av ett stort intresse för vår API-first-plattform som gör att kunderna snabbt kan lansera en framtidssäkrad e-handel och fokusera på användarupplevelsen, säger Kristian Arvidsson, vd för Geins.

Annons

Bakom investeringen står tech-entreprenören Olof Carlstoft, Roger Bjärevall, grundare av programvaruföretaget DbVis Software, Jan Enhager, medgrundare av Vitamin Well, Fredrik Sjöborg, grundare av Seacastle och Erik Wickgren, vd för Petrel Group.

Jag har på nära håll följt bolagets utveckling av kunderbjudandet och har stor tillförsikt för den nyligen lanserade SaaS-plattformen Geins. Med de insikter jag har var det självklart för mig att jag ville vara med och bidra till det första kapitaltillskottet, säger Olof Carlstoft.

Målet är nu att “accelerera utvecklingen ytterligare” och fokus ligger på den nordiska marknaden.

Vårt koncept är väl beprövat, vi har testat vår produkt på marknaden och uppnått en product-market-fit. Nu ska vi skruva upp takten. Först och främst fokuserar vi på Norden där vi märkt av en stor efterfrågan, men produkten är skapad för att passa alla marknader, säger Kristian Arvidsson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!