Möbeljätten blir ännu större – förvärvar Olsson & Gerthel

"Är ett fantastiskt företag".

Nordiska Galleriet Group stärker sin ställning i premiumsegmentet av möbler och heminredning. Koncernen har förvärvat Malmöbaserade Olsson & Gerthel, som grundades redan 1990 av Susanne Gerthel och Håkan Olsson.

Olsson & Gerthel är ett fantastiskt företag som under många år har varit framgångsrika i att bedriva både butik och e-handel inom premiumsegmentet för möbler. Ägarna och dess anställda har byggt ett bolag som delar vår grundfilosofi och vision kring att skapa stora värden både för både kunder och leverantörer. Vi ser fram emot att utveckla bolaget tillsammans med bolagets vd, Mattias Andersson, säger Axel Söderberg, vd och koncernchef för Nordiska Galleriet Group, i en kommentar.

Annons

Olsson & Gerthel har såväl en egen butik som e-handel och det är just utvecklingen av den senare som man nu hoppas lite extra på när företaget byter händer.

Efter att ha ägt bolaget i över 30 år är vi nu redo att lämna över verksamheten till Nordiska Galleriet Group som kan föra institutionen, Olsson & Gerthel vidare in i framtiden. Det företag som vi inom familjen har byggt upp och drivit lokalt har idag en annan kundbas och därför tror vi att stark närvaro på e-handeln är rätt väg framåt. Med Nordiska Galleriet Group som ägare kan verksamheten fortsätta att utvecklas lokalt och samtidigt utnyttja möjligheterna med att ingå i en större koncern, säger Susanne Gerthel och Håkan Olsson.

Nordiska Galleriet Group har sedan tidigare varumärkena Nordiska Galleriet, Länna Möbler och Dusty Deco i portföljen. Totalt omsatte man 650 miljoner kronor under 2020. Olsson & Gerthel i sin tur omsatte drygt 40 miljoner kronor under och resultatet landade på 802 000 kronor.

Annons