Möbeljätten tar över lagret i egen regi – ”en viktig pusselbit”

Startar nytt logistikföretag.

För att möta den ökade efterfrågan på e-handel har Mio de senaste åren presenterat flera satsningar på nya lager. 2018 köpte bolaget till exempel en ny fastighet och en lagertomt på vägen mot 100 000 kvadratmeter lageryta, som bland annat skulle användas till en kommande satsning på en marknadsplats.

LÄS ÄVEN: Mio Marketplace närmar sig - köper ännu mer lageryta

Annons

Något år senare öppnade möbelföretaget dessutom ett lager i Stockholm, som sades vara tänkt att underlätta leverans samma dag.

LÄS ÄVEN: Mio startar nytt lager - räknar med 40 000 leveranser om året

"Har skapat rätt förutsättningar"

Nu presenterar Mio nästa steg i sin omfattande logistiksatsning. Den här gången handlar det om ett övertagande av den egna lagerdriften. Den kommer framöver att hanteras helt och hållet av Mios helägda dotterbolag Mio Logistik AB, som grundades 2019. Det innebär att all lagerpersonal numera kommer att vara anställd i det nystartade företaget. Mio beskriver steget som ett sätt att "möta större krav på effektivitet och öka attraktiviteten i kunderbjudandet".

Nu har vi skapat oss rätt förutsättningar för att möta dagens men även morgondagens förväntningar på effektivitet och attraktivitet. Det är oerhört glädjande att se alla nya kollegor med Mios matchtröja på sig, säger Mios vd Björn Lindblad i ett pressmeddelande.

Mio har 35 fastanställda samt mellan 20 och 30 extraanställda medarbetare på lagret.

Övertagandet av lagerdriften är en viktig pusselbit i vår gemensamma vision att utveckla Mio till Sveriges destination för möbler och inredning, säger Björn Lindblad.

Annons