Modejättens nya glädjeskutt – ”första gången vi gör en solid vinst”

Utvecklingen går starkare än väntat.

Boozt skriver upp prognosen för helåret ännu en gång. Detta efter vad som ser ut att bli ett riktigt starkt Q3 för klädjätten. Man räknar nu med en rörelsemarginal i intervallet 4,5 till 5,5, jämfört med tidigare prognosen på 3,5 till 4,5 procent, procent för 2020. Prognosen för tillväxten är dock oförändrad och alltjämt i intervallet 20 till 25 procent.

Vi fortsätter att se en positiv utveckling i vår verksamhet. Våra många nya kunder från våren/sommaren återkommer i samma höga grad som vi har sett historiskt, vilket bådar gott för att 2020-kohorten kommer att bli ännu en stark och lojal kohort. Vi fortsätter också att se en lägre returgrad som drivs av den förändrade produktmixen, med stark tillväxt för kategorin män såväl som kategorierna barn, sport och skönhet, säger Hermann Haraldsson, vd på Boozt, i ett uttalande.

Annons

Och så var det den fina starten på höst- och vintersäsongen. Här väntar man sig en nettoomsättningstillväxt på 20 till 25 procent och en justerad rörelsemarginal i intervallet 5 till 6 procent.

Det tredje kvartalet har alltid varit ett svårt kvartal från ett lönsamhetsperspektiv, eftersom det påverkas kraftigt av utförsäljning av föregående säsongskollektion. Att för första gången göra en solid vinst i detta kvartal, är ytterligare ett bevis på lönsamhetspotentialen i vår affärsmodell med ett högt genomsnittligt ordervärde i kombination med en optimerad samt anpassningsbar verksamhet och en välinvesterad plattform, säger Hermann Haraldsson.

Boozt meddelar även att leveranserna av höst- och vinterartiklar ligger efter jämfört med förra året på grund av pandemin, som inneburit både förseningar och avbokningar i logistikkedjan. Det är alltså den lägre lagernivån som skapar en viss osäkerhet och ligger bakom de breda spannen inom såväl den förväntade tillväxten som den justerade rörelsemarginalen.

Annons