Modekedjan i konkurs: ”Kämpat med ekonomin i fyra år”

"Det här var sista utvägen".

Dimoda öppnade sin första butik i Kungsbacka 1986, då under namnet Gunn´s Presentboutiqe. Butiken blev flera och 2005 så bytte man namn till Dimoda.

Kedjan, med en nära 40-årig historia, har nu slängt in handduken och ansökt om konkurs.

Annons

Det är jättetråkigt, men vi har kämpat med ekonomin i fyra år och det här var sista utvägen, säger Andreas Karlsson, vd för Interiörhuset i Väst AB, till Partille Tidning.

Företaget har som sagt haft det tufft sedan pandemin och man har lagt stora resurser på att försöka få till en bra e-handel.

Under året har Interiörhuset i Väst AB gjort fortsatt stora satsningar för att ställa om bolaget till den nya digitala handeln. Den nya digitala försäljningsplattformen som lanserades under hösten 2021. Plattformen kommer att hjälpa bolaget att kunna skala upp snabbheten samt utöka marknadsområdet till fler länder, skrev bolaget i sitt senaste bokslut för 2021/2022.

Omsättningen har dock sjunkit konstant sedan 2016 då man omsatte över 80 miljoner. För 2021/2022 så landade försäljningen på 36 miljoner kronor. Då hade man dock dämpat fallet och förlusterna. Men det verkar alltså ej räckt till.

Annons