Modelegend – lockbete till metaversevärlden

Känd modedesigner, ska få Roya Edition att lyfta.

Johan Lindeberg, som bland annat grundat livsstilsvarumärket J.Lindeberg och BlK dnm blir en del av den svenska marknadsplatsen, Roya Edition, som Creative Director.

Det här uppdraget är personligt för mig. Jag ser verkligen fram emot att stötta andra kreatörer via ROYA-plattformen. Jag vet hur svårt det är att vara kreativ och att känna sig blockerad av begränsningar runt omkring sig. Web3 är den ultimata demokratiska världen, med den verkliga kraften i kreativitet bortom gränserna, och NFTs återspeglar en anda av solidaritet: för folket av människor. För mig var det en befriande upptäckt. Jag uppskattar verkligen värderingarna bakom ROYA, säger Johan Lindeberg.

Annons

Roya Edition är en ny svensk NFT-marknadsplats. Johan Lindebergs fokus blir att kurera innehåll på marknadsplatsen samt ansvara för plattformens företagssamarbeten.

Kändis ska öka lönsamheten

Ehandel.se har tidigare skrivit om hur svårt det har varit för NFT-marknadsplatser att lyfta. I början av maj skrev Ehandel om att NFT-marknaden har svalnat ordentligt, enligt Wall Street Journal. De rapporterade om en försäljningsminskning på 92 procent sedan september förra året. Andelen sålda NFT:er hade rasat från 225 000 till 19 000 per dag under perioden. Orsakerna är oklara.

Men det stoppar alltså inte Roya Edition från att satsa genom att anställa en av Sveriges kändaste modedesigners.

Roya Edition skriver i ett pressmeddelande att "Johans långa erfarenhet av att bygga internationella kreativa varumärken gör honom till en nyckelperson för Roya och hans fokus som Creative Director kommer att vara att kurera innehållet på Royas marknadsplats samt att vara en viktig del av Roya Labs, Roya Editions satsning för att hjälpa företag in i metaverse".

Johan Lindeberg är en legend som har skapat tre varumärken med stor kreativ vision. Man kan följa Johans resa över tre decennier och det är tydligt att han alltid kämpat för kreativ frihet, vilket är syftet med Roya. Vi har en plattform som stöttar artister och fria tänkare. Johan är en naturlig ambassadör för web3 och jag är stolt över att ha honom som en del av Roya, säger Mahiar Afrooz, vd och grundare på Roya Edition.

Roya Edition är baserad i Stockholm men är en internationell marknadsplats för NFT:er. Marknadsplatsen har funktioner som lazy minting och multichain vilket sägs spara pengar för användarna och minska miljöpåverkan. Marknadsplatsen hjälper företag att förverkliga sina idéer i Web3.

Annons