Modeportalen tar in över 130 miljoner

Ny investerare gör storartad entré.

Danska modeportalen, Miinto har fått in över 130 miljoner kronor av både befintliga och nya investerare, det meddelar bolaget i dag. Bland annat har den tyska koncernen, Burda Principal Investments sällat sig till ägarskaran.

Miinto är ett attraktivt företag med en solid grund. Vi ser att de är ute på en väldigt spännande resa, som vi är glada att bli en del av, säger Christian Teichmann, vd för Burda Principal Investments, i ett pressmeddelande.

Annons

Miinto meddelar i samma veva att de ökat sin försäljning rejält. Man sålde för runt 1 miljard kronor förra verksamhetsåret och förväntar sig en markant ökning under innevarande år. De främsta orsakerna bakom tillväxten anges vara att snittordern ökat från runt 1500 kronor till cirka 3000 kronor i premiumsegmentet.

Däremot skriver Miinto att man fortfarande inte kommer att nå lönsamhet, på grund av betydande investeringar på både nuvarande och nya marknader.

Det nya kapitalet från Burda Principal Investments och Heartland A/S är ett kvitto på att våra investerare är nöjda med vår utveckling och strategi. Teamet och alla våra samarbetsbutiker och varumärken har jobbat extremt hårt för att uppnå de här siffrorna. Men vi förstår också att med de här pengarna kommer ett stort ansvar och höga krav, säger Kondrad Kierklo, vd på Miinto.

Miinto grundades 2009 och når i dag sju marknader i Europa: Sverige, Danmark, Norge, Nederländerna, Belgien, Polen och Schweiz.

Annons