MQ blev bedragna på 33 miljoner – efter dataintrång

Nu krävs tidigare konkursförvaltaren på hela summan.

Inte nog med att MQ gick i konkurs. När tidigare ägaren Mats Qviberg köpte tillbaka konkursboet från klädkedjan hade 30 miljoner försvunnit. Något som upptäcktes mellan överlåtelsen och avräkningen mellan Qviberg och konkursboet.

Det visade sig att falska fakturor från Hongkong och Rumänien betalats ut från konkursboet, då de sett ut att ha kommit från ekonomichefen. Men vederbörande hade blivit utsatt för ett dataintrång, rapporterar Market.

Annons

Totalt ska 47 miljoner kronor ha betalats ut. Några av utbetalningarna ska ha stoppats på vägen, men det saknas fortfarande fortfarande 33 miljoner. Och hos polisen har inte utredningsarbetet kommit igång på grund av resursbrist.

"Kravet är ogrundat"

Nu har istället konkursförvaltaren Marek Zdrojewski, som tog över under processens gång, stämt sin föregångare för oaktsamhet. Kravet; 33 miljoner kronor till konkursboet.

Den tidigare konkursförvaltaren väljer dock, via sin advokat, att slå tillbaka.

Kravet är ogrundat, och konkursförvaltaren har inte gjort sin hemläxa. Hade han gjort det så hade han förstått att han vänt sig till fel part. Han skulle ha vänt sig till den som har blivit utsatt för brottet, det vill säga köparen, säger advokat Torgny Wetterberg till GP.

Annons