Beskedet: MQ-kedjan försätts i konkurs: ”Oerhört tråkigt”

Tvingas ge upp.

Bråda tider råder för MQ Holding. Inte nog med att man meddelar en nedskrivning på 192 miljoner kronor. Nu tvingas man även försätta den anrika klädkedjan Joy, som man förvärvade år 2016, i konkurs. Totalt är det 40 butiker som berörs.

Det är naturligtvis ett oerhört tråkigt besked, i synnerhet då vi under den senaste tiden har sett en ökad försäljning av vårens kollektioner som visat potential i delar av affären. Trots omfattande förbättringsåtgärder har detta tyvärr inte räckt hela vägen, varför vi nu tvingas ta det här beslutet, säger Ingvar Larsson, vd på MQ Holding, i en kommentar.

Annons

Avvecklingen bedöms leda till kostnader om 25 miljoner kronor, som ska hanteras genom likviden från en garanterad företrädesemission om 250 miljoner kronor som samtidigt genomförs.

Det är ett styrkebesked att kunna genomföra en företrädesemission i en mycket utmanande marknad med svåra förutsättningar, vilket visar att det finns stor tilltro till vår affär och den ompositionering som bolaget har påbörjat. I en utmanande tid för branschen tror vi långsiktigt på vår strategi och vidareutveckling av vår e-handelsaffär, kommenterar Claes-Göran Sylvén, styrelseordförande för MQ.

LÄS ÄVEN: Corona kan bli kostsamt för nya MarQet: ”Ovisst för alla just nu”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!