MQ-koncernens nya ägare lägger ner ett trettiotal butiker

"Vår ambition är att alla ska få besked".

Så sent som i måndags fick MarQet en andra chans när modeföretaget räddades ur konkurs. Då kommunicerades det ut tydligt att den nya planen är att satsa hårt online och därför reducera ett antal butiker.

LÄS ÄVEN: MarQets revansch: ”Skulle inte gå in om inte jag trodde på konceptet”

Annons

E-handeln kommer att växa och bli allt större i takt med att vi kommer ha färre fysiska butiker, sa Ingvar Larsson, vd på MarQet, till Ehandel då.

Nu har bolaget kommit med ett tydligare bud gällande nedläggningarna av de fysiska butikerna. MarQet summerar att man till en början ska lägga ner ett trettiotal butiker. Det rapporterar tidningen Market.

Vi kommer att lägga ner ett trettiotal. Vi har en pågående dialog med fastighetsägarna och vår ambition är att alla ska få besked inom kort, säger Ingvar Larsson till Market.

Kedjan har totalt 119 butiker i landet. I fredags bildades bolaget som idag driver koncernen, och nu har man tagit ett beslut gällande ett flertal butikers överlevnad. Beslutet meddelades i måndags.

De butiker som får vara kvar ligger i Oskarshamn, Jönköping city, Asecs i Jönköping, Tuna Park i Eskilstuna, Trelleborg, Höllviken, Elins Esplanad i Skövde, Borås city, Sölvesborg, Ystad, Varberg, Hallarna i Halmstad, Kungsmässan i Kungsbacka, Grand Samarkand i Växjö, Storgatan Växjö, C4 i Kristianstad och Hässleholm.

Och de som kommer att gå i graven ligger i Eskilstuna city, Commerce i Skövde, Knallerian i Borås, Karlshamn, Karlskrona, Vetlanda, Storgatan Halmstad samt Kristianstad city.

Beslut gällande de butiker som inte finns med på någon av listorna har inte kommunicerats ut än.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!