MQ värvar ny inköpschef: ”Står inför en spännande förändring”

Tidigare H&M-chef.

Klädkedjan MQ värvar Ylva Morud som ny design-och inköpschef. Hon kommer att tillträda sin tjänst den första november.

Det ska bli väldigt spännande att få vara en del av ett företag med sådan enorm potential som MQ och jag hoppas kunna bidra med all den erfarenhet jag samlat på mig under många år i branschen, säger Ylva Morud i ett pressmeddelande.

Annons

Ylva Morud har tidigare varit inköpschef på klädmärket &other stories och sektions- och divisionschef på H&M:s inköpsavdelning.

MQ står nu inför en spännande och efterlängtad förändring där Ylvas ledarskap, erfarenhet och kunskap kommer vara väldigt betydelsefull och helt central. Det är med stor glädje som vi välkomnar Ylva till oss på MQ och är övertygad om att hon kommer tillföra mycket i utvecklingen av vårt totala kunderbjudande, säger MQ: s vd Ingvar Larsson.

För Ehandel specificerar Ingvar Larsson vad det är för en förändring som står för dörren.

Nyligen lanserade vi vår nya e-handelssite MQ.se och i samband med detta har vi skapat en ökad tydlighet i vårt kunderbjudande och en smidigare köpupplevelse för kunden. Från lanseringen har vi sett betydande ökningar i centrala nyckeltal såsom konvertering, inte minst via vår nya mobilsite. Vår nya plattform ger oss nu möjlighet att hålla en högre utvecklingstakt än tidigare och vi tillför löpande ny funktionalitet genom de utvecklingssprintar som sker. Vårt sortimentserbjudande är nu dessutom mer kurerat till vår målgrupp vilket ökat relevansen och inspiration genom högre kvalité i vårt bildmanér, skriver han i ett mejl till redaktionen.

Kämpat med ekonomin

Under de senaste åren har MQ kämpat med att gå med vinst. I juni kunde vi berätta att MQ tog in 176 miljoner kronor för att räta upp den negativa trenden. Klädkedjan har sedan dess också valt att sälja sina kläder via fyndbutiken Afound, för att kunna nå ut till nya kunder.

LÄS ÄVEN: MQ tar in 176 miljoner för att få rätsida på verksamheten

I dagsläget har det Göteborgsbaserade företaget cirka 120 butiker, utöver sin webbshop. MQ ägs av bolaget MQ Holding, som även driver butikskedjan Joy. I januari 2019 valde företaget att avveckla 13 Joy-butiker, för att stärka bolagets långsiktiga resultat.

MQ har under hösten påbörjat flertalet försäljningsfrämjande initiativ för ökad lönsamhet och konkurrenskraft, med fokus på sortimentserbjudande och ökad kundupplevelse bland annat med utveckling av ny e-handelsplattform, skrev företaget då.

Annons

LÄS ÄVEN: Butikskedja stänger 13 butiker och sitt huvudkontor

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!