NA-KD fyller kassan med över 400 miljoner – får ny ägare

"Ger oss en möjlighet att vara ännu mer i framkant".

NA-KD ska fortsätta växa till nya marknader och med nya affärsområden, samtidigt som man vill accelerera sin hållbarhetssatsning. Då krävs det ordentliga investeringar. Därför har man nu plockat in 40 miljoner euro, alltså drygt 400 miljoner kronor, i en riktad emission. I och med detta har en ny aktieägare, Ernström & Co sällat sig till den redan befintliga skaran investerare.

Den primära anledningen till att vi genomför denna kapitalrunda är för att fortsätta investera i hållbarhet, nya kategorier och nya marknader. Alla områden visar på bra möjligheter och ger oss en möjlighet att vara ännu mer i framkant. År 2021 har hittills präglats av interna förbättringar och vi är nu redo att med den strukturen fokusera på de nästkommande fem åren, säger Jarno Vanhatapio, grundare och vd på NA-KD, i ett pressmeddelande.

Annons

Ernström & Co är inte nya till e-handeln, tvärtom. De har tidigare bland annat investerat i Apotea.

Under de senaste tre åren har Ernström & Co fortlöpande följt utvecklingen av NA-KD-koncernens resultat- och tillväxtstrategi. Ernström & Co har imponerats av prestationen och ledningens förmåga att bygga en gedigen spelare i fältet. Vi är tacksamma för att vi nu har blivit inbjudna som aktieägare i gruppen och ser fram emot att stödja företaget och teamet i deras nästa steg i tillväxtresan, säger Henrik Forsberg Schoultz, vd på Ernström & C:o.

NA-KD är förstås nöjda med nytillskottet, både i kassan och ägargruppen, som gör att bolaget kan fortsätta sin tillväxtresa.

Vi är stolta och glada att välkomna en sådan välrenommerad och etablerad investerare som Ernström & C:o in i NA-KD. Deras långsiktiga investeringsfilosofi och gedigna sätt att se på bolagsbyggande är något som vi har valt att premiera i en uppsjö av olika möjligheter. Ernström & C:o har bevisat sin förmåga att identifiera starka varumärken att investera i och vi är glada att de nu är med i NA-KD. Deras karaktär som familjeägt investeringsbolag kompletterar våra befintliga ägare väl och gör NA-KD än starkare, säger Jarno Vanhatapio.

Annons