NA-KD omsatte 2 miljarder: “Nära break-even”

Ett av de bästa resultaten sedan starten.

Missa inte: Redaktionens nya storsatsning Redaktörsbrevet - testa kostnadsfritt i 30 dagar!

I går berättade vi att nätmodehandlaren NA-KD siktar på en börsintroduktion. Enligt företagets investerare så vill man dock gärna visa upp ett positivt resultat innan man tar steget ut på börsen. I dag presenteras siffrorna för helåret 2020 och precis som gårdagen avslöjade så omsatte e-handlaren drygt 2 miljarder kronor.

LÄS ÄVEN: NA-KD gör sig redo för börsen – vill först bli lönsamma

Annons

Detta ska vara en ökning med 56 procent, jämfört med 2019, och försäljningen växte alltså med över 700 miljoner kronor. Företaget meddelar samtidigt att man “är nära
break-even på helårsbasis“ med en rörelsemarginal (EBITDA) på runt -1,5 procent. Enligt NA-KD gjorde man i fjol ett av sina starkaste resultat sedan starten 2016.

Med 2020 bakom oss kan vi konstatera ytterligare ett år med stora framsteg, både i omsättning och resultat, men framförallt så har vi lärt oss väldigt mycket och satt grunden för de kommande åren. I ljuset av Covid-19, och att vi fortsatt att investera tungt i verksamheten så är vi väldigt nöjda att kunna presentera ett så pass starkt helår 2020, säger Jarno Vanhatapio, grundare och vd, i en kommentar till siffrorna.

LÄS ÄVEN: VD:n talar ut efter kritiken mot NA-KD: ”Högre betyg än branschsnittet”

Han kommenterar också den kritik som företaget fått utstå under förra året kring sitt praktikprogram.

Vi har också sedan december, tillsammans med EY, jobbat fokuserat med åtgärder kring det som lyfts fram i svensk media gällande arbetsmiljön. Det är hanterbara saker som vi nu förbättrar, säger Jarno Vanhatapio.

Under 2020 fick NA-KD in över 1,2 miljoner nya kunder från över 100 marknader.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!