NA-KD skriver på: ”Avtalet har en viktig roll”

"Tror starkt på gemensamma initiativ".

Efter den stora arbetsplatsolyckan 2013 som ägde rum i Bangladesh där en textilfabrik rasade samman och 1100 personer omkom och cirka 2500 skadades, har flera klädföretag tecknat ett nytt säkerhetsavtal för anställda vid klädfabriker i landet.

I skrivande stund har cirka 200 olika modeaktörer, däribland H&M, Zara-koncernen Inditex och Adidas, ingått avtalet som träder i kraft den 1 september och sträcker sig över två år.

Annons

Nu meddelar e-handelsraketen Na-kd att även de har tecknat avtalet som går under namnet International Accord for Health and Safety in the Textile and Garment Industry.

LÄS ÄVEN: NA-KD fyller kassan med över 400 miljoner – får ny ägare

På Na-kd tror vi starkt på gemensamma initiativ från flera intressenter som International Accord för att driva nödvändiga förändringar och förbättringar i branschen. Vi tror att avtalet har en viktig roll att spela och välkomnar en expansion till ytterligare produktionsländer. Tillsammans kan vi uppnå större genomslagskraft och arbeta tillsammans med våra oberoende fabriker för att värna arbetsmiljön, säger Anna Winde, hållbarhetschef på Na-kd, i ett pressmeddelande.

Säkerhetsavtalet omfattar noggranna säkerhetsinspektioner, saneringsprogram, fabrikssäkerhetskommittéer, arbetstagarengagemang, säkerhetsutbildningsprogram och en klagomålsprocess.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!