Nätapoteket krokar arm med jätten: ”Snabbt och smärtfritt”

"Viktigt steg mot en sömlös vårdkedja".

Apohem är inte bara konsumenternas e-handelsfavorit, enligt Pricerunner. Nätapoteket är även ett av de snabbast växande i sin bransch. Nu har man signat ett avtal som ska hjälpa företaget att ta ytterligare ett kliv.

Apohem har nämligen inlett ett samarbete med den digitala vårdgivaren Kry. Något som innebär att patienter efter ett digitalt läkarbesök - där läkaren skrivit ut receptbelagda läkemedel – kan kan klicka sig vidare till Apohems receptsida, och få sina läkemedel hemskickade.

Annons

Vårt nya samarbete med Kry är ett bra exempel på hur vi fortsätter nyttja teknik och samarbete för att det ska vara snabbt och smärtfritt att få hem sina läkemedel. Tjänster som BankID och E-recept möjliggör patient- och kundupplevelser som verkligen kan förenkla vardagen för människor, säger Gustav Hasselgren, vd på Apohem.

En femtedel av omsättningen

Enligt siffror från tidigare i våras växer de svenska nätapoteken i rask takt, och de sju online-apoteken stod för 20 procent av omsättningen under 2022.

Samtidigt väljer allt fler patienter att hämta ut receptbelagda läkemedel online. Men 80 procent väljer fortfarande att hämta ut ut sina läkemedel i fysiska apotek. Det här är något Lukas Didon på Kry vill ändra på.

Samarbetet kommer att förbättra tillgängligheten och servicen för våra patienter än mer, och är ett viktigt steg mot en sömlös vårdkedja som förenklar för patienten i vardagen, säger han i en kommentar och fortsätter:

Tillsammans gör vi det lättare för våra patienter att få tillgång till sina recept på ett säkert sätt och få råd från farmaceuter för att höja deras välmående. Vår gemensamma vision säkerställer att vi kan fortsätta att erbjuda patienter förbättrad tillgång, bekvämlighet och kontinuitet i vården.

Annons