Nätmatjätten kapar 60 tjänster: ”Mycket mer effektivt”

"Alltid tråkigt att behöva skiljas från medarbetare".

Våren 2022 kunde Ehandel berätta att Mathem plockade in en halv miljard i en nyemission. Kapital som bland annat skulle användas vid övergången till ett nytt automatiserat lager i Larsboda, söder om Stockholm. I december inleddes flytten men nu tvingas matjätten dra ner på personalstyrkan vid anläggningen, rapporterar Di.

Mellan 50-60 personer berörs av beslutet och i dagsläget ska det främst handla om prov- och bemanningsanställda som drabbas. En av anledningarna till nedskärningen är att Mathems tidigare lager i Bromma nyligen stängt ned till förmån för den nya anläggningen.

Annons

Det automatiserade lagret i Larsboda är så pass mycket mer effektivt att det innebär ett mindre personalbehov, totalt sett. När vi hade två anläggningar igång parallellt behövdes det mer personal, säger Mathems vd, Johan Lagercrantz, i en kommentar till Di.

Tunga förluster

Mathem har brottats med stora ekonomiska förluster sedan en tid tillbaka men det ska inte vara det som ligger bakom beslutet. Det ska inte heller vara någon risk för att fast anställda kommer att drabbas framöver.

Nej, det tror vi inte. Det är alltid tråkigt att behöva skiljas från medarbetare, men det finns inga drastiska bakomliggande orsaker till det här, säger Johan Lagercrantz, till Di.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!