Mathems VD talar ut om lagersatsningen: ”Effektivare”

"Vissa delar blir hög-automatiserade".

Det har hänt mycket kring Mathem de senaste månaderna. I slutet av december förra året slukade Mathem då Axfood-ägda Mat.se. Som en del av affären köpte Axfood samtidigt 16 procent av Mathem.

I veckan stod det även klart att Mathem tar in en halv miljard i emissionskapital. De största aktieägarna – Kinnevik, Axfood, Verdane och AMF – uppges gå in med ”betydande belopp".

Annons

Pengarna ska bland annat användas för att dra igång Mathems nya lager i Larsboda, söder om Stockholm. Lagret ska vara uppstartat i slutet av året.

Ehandel bad vd:n Johan Lagercrantz utveckla sina tankar kring varför bolaget behöver mer pengar. Och han svarar så här:

Vi tar in mer kapital för att möjliggöra vår utveckling av automatiserad produktion samt för att fortsätta vår tillväxtresa, säger han till Ehandel.

Hur går det med öppnandet av det nya lagret? Vad är ni i för fas nu?

Det går bra med vår nya anläggning i Larsboda. Vi planerar öppning under Q4 i år.

Hur automatiserat blir lagret?

Vissa delar blir högautomatiserade och andra delar behåller manuella steg. Sett till hela anläggningen så kommer effektiviteten öka markant tack vare den automationslösning vi har valt.

I går onsdag aviserade bolaget även att varumärket Mat.se skrotas. Genom sammanslagningen uppges Mathem kunna köra ut varor till fler delar av landet. Nu drar även skärgårdsleveranserna i Stockholms skärgård igång, för åttonde året i rad.

Annons

Genom att slå ihop det bästa av båda tjänsterna och verka under ett varumärke kan vi optimera kunderbjudandet och ta en ännu tydligare position som den vassaste tjänsten på marknaden.

Mathem meddelade i slutet av mars att man varslar 25 av 30 medarbetare på Mat.se. Och det beslutet ligger fast bekräftar Johan Lagercrantz för Ehandel. Fackliga förhandlingar pågår dock fortsatt.

Som tidigare kommunicerat så handlar det om cirka 25 till 30 personer, säger Johan Lagercrantz.

LÄS ÄVEN: Mathem skrotar Mat.se – ”starkast på marknaden”

LÄS ÄVEN: Mathem fyller på kassan med en halv miljard: ”Tacksam”

Annons