NetOnNet flyttar hela sin verksamhet i Borås

E-handelsföretaget NetOnNet växer så att det knakar och flyttar snart in i nya lokaler i Borås. Flytten går till Viared där företaget kommer att etablera ett nytt stort centrallager, kontor och lagershop.

NetOnNet har gått emot strömmen på en tuff marknad och mellan åren 2010 och 2011 vände företaget förlust till vinst. Sedan dess har man fortsatt plocka marknadsandelar och förra sommaren blev man Sveriges tredje största hemelektronikaktör sett till omsättningen.

Det verkar helt klart gå bra för hemelektronikföretaget som nu har växt ur sin kostym och måste flytta till nya lokaler i Borås. Flytten går till Viared där företaget etablerar ett nytt, stort centrallager.

Annons

– Vi befinner oss i kraftig tillväxt och har blivit för trångbodda. Bygglov och alla andra handlingar är klara. Vi kommer att påbörja renovering och ombyggnad av fastigheten för att fylla våra behov rätt omgående och räknar med att ta byggnaden i besittning under sensommaren nästa år, säger företagets vd, Harald Ennen.

Dubblar och samlar lagret

Företagets ledning, lagershoppen och centrallagret kommer att etableras i den 33 000 kvadratmeter stora fastigheten. Vilken storlek det blir på den nya lagershoppen vill man inte säga i dagsläget men det nya centrallagret kommer att bli drygt 27 000 kvadratmeter stort.

Idag har NetOnNet en lagerkapacitet på totalt 13 000 kvadratmeter, så det handlar om en dryg fördubbling av utrymmena. Men det är inte bara storleksmässigt det blir en förbättring.

– Vi har vårt lager utspritt på tre ställen idag, så det här fyller ett behov, säger Harald Ennen.

Totalt kommer cirka 250 personer att arbeta hos NetOnNet i Viared, några fler än i dagens verksamhet.

 

Källa: BT.se

Annons

Annons