Nicklas Storåkers lämnar Pricerunner – han tar över som VD

"Behovet är globalt".

Tidigare i dag slog nyheten ner som en bomb. Klarna köper Pricerunner för drygt nio miljarder kronor.

LÄS ÄVEN: Klarna köper Pricerunner - "en av de bästa"

Annons

Nu står det också klart att förvärvet innebär att Pricerunners vd Nicklas Storåkers lämnar över tronen till en efterträdare. Ny vd för bolaget blir Mikael Lindahl, som för närvarande har rollen som Head of Growth. Mikael Lindahl har arbetat på Pricerunner i totalt fem år.

Det arbete vi ägnat oss åt de senaste åren har tagit bolaget till en perfekt utgångspunkt för kraftig tillväxt. Nu är det dags att lägga i nästa växel och guida resten av världens konsumenter till rätt produkter och riktigt bra erbjudanden. Behovet är globalt och våra ambitioner stora, säger Mikael Lindahl, i ett pressmeddelande.

Mikael Lindahl har tidigare varit vd för streamingbolaget Film2Home. Han är vice ordförande för organisationen Hållbar E-handel och sitter i styrelsen för Froda och PS Auction.

Jag vill tacka Nicklas för hans fantastiska arbete under dessa år och samtidigt uttrycka min glädje över vår nya ägare. Klarna är en ideal partner för vår framtida tillväxtresa.

Paul Fischbein, styrelseordförande för Pricerunner, välkomnar Mikael Lindahl i den nya rollen.

PriceRunner står redo att accelerera internationellt. Produkten, teamet och plattformen – alla delar har kapaciteten och är förberedda att starta en ny, spännande resa. Vi känner Mikael sedan tidigare och tror att hans tillväxtorienterade fokus, ledarskap och erfarenhet är helt perfekt när PriceRunner nu sätter målen ännu högre, säger han, och tillägger:

Styrelsen vill samtidigt rikta ett stort tack till Nicklas Storåkers för ledarskapet under den förändringsresa som PriceRunner genomgått under de senaste fem åren. Nicklas har gjort en fantastisk insats och det har varit ett nöje att arbeta nära honom. Det vi åstadkommit med bolaget hade inte varit möjligt utan den ambition, kraft och vision som Nicklas haft under de senaste fem åren.

Nicklas Storåkers har varit vd för Pricerunner sedan 2016. Han kommer att stanna kvar i bolaget under de kommande sex månaderna och då ha en rådgivande roll.

Annons

Annons