Norska kedjan expanderar i Sverige – med nya butiker

"Det känns väldigt bra".

Den norska kedjan och e-handlaren Sprell har 22 butiker på hemmaplan. Men i Sverige har man än så länge bara en. Den öppnades 2022 och är belägen i Täby centrum i Stockholm.

Nu till sommaren ska man öppna butik nummer två, som också den tar plats i Stockholm. Närmare bestämt i Sickla köpcentrum i Nacka. Premiären går av stapeln i juni i år.

Annons

Det känns väldigt bra att vi har hittat rätt butikslokal och utökar vår svenska verksamhet, säger Christian Sogn Iversen, vd för Sprell, i ett uttalande.

Butiken i fråga kommer att mäta 200 kvadratmeter och man har lagt vantarna på ett hyresavtal med hjälp av fastighetskonsulten JLL. De avslöjar nu att Sprell har ambitiösa planer och letar ytterligare lokal mer centralt i huvudstaden, för en så kallad flaggskeppsbutik.

Vi gläds åt ett bra tillskott till Sickla. Expansionen för Sprell fortsätter och härnäst vill vi hitta lokal för en flagshipbutik innanför tullarna på 300-500 kvadratmeter, säger Elsa Merhawi, head of tenant representation på JLL, i en kommentar.

Annons