Bekräftat: Nu är det ”Game Over” för kedjan i Sverige

Gamestop sjunger på sista versen.

Nu är det bekräftat. Spelkedjan Gamestop lägger ned verksamheten i Sverige och börjar avveckla sina butiker i början på år 2020. Hela 13 butiker kommer att bomma igen redan under januari. Det rör bland annat butiker i Malmö, Uppsala, Örebro, Piteå och Jönköping. Också e-handeln kommer på sikt att upphöra.

LÄS ÄVEN: De blir nästa kedja att möta butiksdöden

Annons

Kedjan, som finns på ett 40-tal platser i Sverige, uppmanar nu sina kunder att utnyttja innevarande presentkort och andra tjänster så snart som möjligt.

Samtliga kunder informeras härmed om att för det fall presentkort och andra tillgodohavanden inte utnyttjas före butikernas stängning eller innan upphörandet av onlinetjänster, kan dessa tillgodohavanden inte utnyttjas till fullo, skriver man på sin hemsida.

Även på Gamestops norska, finska och danska sajter möts kunderna av ett liknande meddelande. Totalt rör det sig om 180 butiker i Norden som ska bort.

LÄS ÄVEN: I e-handelns spår: GameStop tvingas stänga 200 butiker

Gamestop har under en längre tid haft svårt att mäta sig prismässigt med såväl dedikerade e-handelsaktörer som större hemelektronikkedjor. Nedsläckningen av verksamheten i Norden är starten på större nedläggningar världen över för det amerikanska bolaget.

Annons