Nu är det klart – här öppnar Costco sitt andra svenska varuhus

Blir granne med Biltema.

Det har varit på tapeten ett tag, men nu är det klart. Den amerikanska detaljhandelskedjan Costco öppnar sitt andra svenska varuhus. Det efter att Costco nu köpt projekt och mark i skånska Bernstorp av fastighetsbolaget RED.

LÄS ÄVEN: Costcos nota för etableringen i Sverige – över 20 miljoner i förlust

Annons

Redan i augusti 2022 stod det klart att RED och den amerikanska jätten ingått ett avtal om ett nytt varuhus på den mark som RED tidigare förvärvat av Burlövs kommun. Ambitionen var att öppna under 2024 men nu har alltså Costco förvärvat projektet.

Öppnar 2025

Samtidigt skjuter man på öppningsdatumet och planen är nu att öppna våren 2025. Företagen meddelar också att man arbetar tillsammans med kommunen för att säkerställa tidsplanen.

Costco-varuhuset kommer att bli drygt 17 000 kvadratmeter stort och ska rikta sig till hela Öresunds-regionen. Etableringen på det skånska handelsområdet väntas generera cirka 250 nya arbetstillfällen och man kommer samtidigt bli granne med Biltema som siktar på att öppna i området redan under hösten 2024.

Efter ett decennium av dedikerat arbete och en vision att positionera Bernstorp som en framstående handelsdestination i Öresundsregionen, har vi nått vårt mål. Tillsammans med Burlövs kommun och Costco ser vi fram emot en imponerande invigning våren 2025, skriver RED i ett pressmeddelande.

Det blir den amerikanska jättens andra varuhus på den svenska marknaden efter etableringen på handelsplatsen Arninge i Täby.

LÄS ÄVEN: Ännu en amerikansk jätte intar Sverige – här öppnar de

Annons