Nu brinner det i knutarna – doftljusen på väg till börsen

"Fulla orderböcker fram tills februari nästa år".

Doftljusföretaget Candles Scandinavia startades i ett garage år 2012. Idag omsätter bolaget 110 miljoner kronor med en fin vinstmarginal och är en av de största ljustillverkarna av naturligt vax i Skandinavien. Bakom företaget står paret Viktor och Nina Garmiani. Det skriver Breakit.

Succébolaget berättar att man bara under augusti månad förra året producerade 4400 doftljus per dag. Efterfrågan på företagets doftljus är så pass hög att man knappt hinner att producera dem, menar grundarna.

Annons

I augusti gick vi upp till tvåskift och det innebär att vi idag gör 25 000 ljus per dag i vår fabrik. Men trots det är våra orderböcker fulla fram tills februari nästa år, säger Viktor Garmiani till sajten.

Lösningen är en ny fabrik som ska tillverka 8000 ljus per timme, jämfört med dagens 2000 ljus i timmen. Tidigare i år genomförde bolaget därför en emission på 25 miljoner kronor, men lika mycket till behövs för att en ny fabrik ska kunna byggas och vägen dit stavas börsen. Mer exakt är bolaget i full fart med en notering på Stockholmsbörsen juniorlista, First North.

Vi kommer att noteras någon gång i år och processen är i gång, säger Viktor.

Bolagets omsättning växte med 47 procent under det senaste räkenskapsåret, samtidigt som vinsten landade på 9,6 miljoner kronor. Försäljningen drivs främst av återförsäljare som sätter sina egna varumärken på ljusen. Men från och med i år har Candles Scandinavia lanserat sitt eget doftljusvarumärke Leyonore, som främst säljs via bolagets egna e-handel.

Annons