Nu ska CDON bli självständigt på riktigt – ”ser fram emot nya resan”

"Vi ser en notering som rätt väg".

Nu är det dags att ta CDON ut på börsen. Qliro Group har i dag kallat till en extra bolagsstämma den 26 oktober, där man vill att beslut fattas om att dela ut Cdons aktier till koncernens ägare inför noteringen.

Qliro Groups strategi har sedan en tid varit att driva de tre dotterbolagen självständigt. Med förslaget vill vi skapa tre självständiga noterade bolag som vart och ett fokuserar på sin kärnverksamhet. Vår bedömning är att detta skapar värde för våra aktieägare på sikt. Vi ser en notering som rätt väg för Cdon att ytterligare utveckla positionen som Nordens ledande lokala marknadsplats, säger Mathias Pedersen, vd på Qliro Group, i ett utskick.

Annons

CDON sjösatte sin e-handel redan 1999 och har i dag utvecklats till att bli Nordens ledande lokala marknadsplats. Man har över 1 300 anslutna handlare och två miljoner kunder.

Vi erbjuder handlarna en effektiv säljkanal och ger konsumenter möjlighet att jämföra och handla bland miljontals produkter på en sajt. Vår marknadsplats växer snabbt med en attraktiv och skalbar affärsmodell. Vi medarbetare på CDON ser framemot den nya resan som ett självständigt bolag, säger Kristoffer Väliharju, vd på CDON.

För en längre intervju med Kristoffer Väliharju, som även går i väntans tider på Amazon, kan du lyssna eller titta här.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!