Nu ska de leverera matkassen på 15 minuter – ”är den nya normen”

Växlar upp satsningen på dagligvaror.

Foodora vill göra leveranserna av dagligvaror ännu snabbare. Därför kapar man nu leveranstiden från runt 30 till 15 minuter på beställningar från bolagets livsmedelsbutiker, Foodora Market, som rullas ut över landet i större städer.

Vi kan leverera i stort vad som helst under 30 minuter. Svenskarna vill ha snabb leverans av dagligvaror, nu ser vi till att ordna det så de får inköp av dagligvaror ännu snabbare. Vi har infrastrukturen redo och den är vässad, säger Hans Skruvfors, vd och koncernchef på Foodora, i ett pressmeddelande.

Annons

Foodoras dark stores började med etableringar i Stockholm och har senare spridit sig till Norrköping, Uppsala, Linköping och Göteborg. Men bolaget har lovat att fler städer kommer att presenteras inom kort.

Vi såg redan innan pandemin att behovet av snabba hemleveranser ökade och såg därför till att optimera vår affärsmodell för att passa behoven i realtid. Tiden att behöva vänta in sina veckoinköp av matkassar en eller två dagar är förbi. Från 15 minuters leveranstid är den nya normen enligt mig, avslutar Hans Skruvfors.

LÄS ÄVEN: Talar ut om sina nya darkstores: ”Även produkter från e-tailers”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!