Dubblad kapacitet: Nu stängs den extrainsatta e-handeln

“Kunderna kan återigen få varorna dagen efter.”

Efter att ha sett en enorm tillströmning av nya order så valde den norska nätmatbutiken Kolonial att, på bara två dagar, sätta upp en ny e-handel. En nätbutik som sålde färdigpackade matkassar med några väl utvalda matvaror. Tanken var att lätta på trycket på den vanliga e-handeln, med ett mer strömlinjeformat logistikflöde.

LÄS ÄVEN: Matjätten startar ny nätbutik för att hantera trycket

Annons

Parallellt med den nya nätbutiken så har Kolonial förstås också ökat sin kapacitet till den vanliga e-handeln, där kunderna kan välja fritt mellan 6 000 varor.

Lägger den på is

Nu meddelar Kolonial till vår systersajt Ehandel.com att man stänger den extrainsatta nätbutiken, som gått under namnet Ferdigpakket. Man lägger dock inte ned den helt.

Nu när vi har lyckats fördubbla kapaciteten och leverera som vanligt igen så har vi inte mer fokus på Ferdigpakket, men vi är redo att starta upp den om behovet skulle uppstå igen, säger Louise Fuchs, presskontakt på Kolonial, till Ehandel.

Hunnit ifatt efterfrågan

Enligt Kolonial så togs den nya nätbutiken emot väl men man väljer alltså ändå att lägga det konceptet på is och istället prioritera den vanliga e-handeln.

Vi upplevde en stark tillväxt redan före corona, men det har skett en mycket större ökning efter coronakrisen, vilket är en helt extraordinär situation. Det har varit en utmaning för oss när det blev långa väntetider, men nu har vi fördubblat kapaciteten och kunderna kan återigen få varor dagen efter och samma dag på flera platser i vårt leveransområde. Det finns fortfarande en stark tillväxt mot förra året och stor efterfrågan hos oss på Kolonial.no, säger Louise Fuchs.

Annons