Ny del i supersatsningen avslöjad – här öppnar IKEA

"Nu är det Stockholms tur".

Fyra nya butiker på nya platser och med nya format. Det lovade Ikea när möbeljätten tidigare i år gick ut och berättade om en ny storsatsning i Stockholmsområdet. Sedan dess har vi fått information om en planeringsstudio i Bromma och ett cityvaruhus i köpcentret Gallerian, och i dag avslöjades den tredje satsningen. Det handlar om en till planeringsstudio, denna gång i Sickla.

Enligt Ikea kommer den nya planeringsstudion att ha en yta på ungefär 700 kvadratmeter och sysselsätta cirka 25 personer. Öppningen är beräknad till årsskiftet.

Annons

Genom närvaron i Sickla kommer vi att för första gången finnas fysiskt i de östra delarna av Storstockholm. Därmed kommer vi närmare fler stockholmare där de lever, bor och arbetar, säger Cia Fritzson Gårdnäs, regionchef på Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.

Sickla utgör en del av Stockholm som är i stark tillväxt, berättar Ikea. I området byggs bland annat nya bostäder och en ny tunnelbanelinje.

Under de senaste åren har IKEA öppnat upp butiker i mindre format i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Nu är det Stockholms tur. Med vårt cityvaruhus och våra två planeringsstudios i Sickla och Bromma vill vi inspirera stockholmarna att skapa ett bättre och mer hållbart liv hemma – till ett pris som de flesta har råd med, säger Cia Fritzson Gårdnäs.

LÄS ÄVEN: Öppnar unikt cityvaruhus - nu berättar IKEA: "Den perfekta platsen"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!