Ny e-handel: Han klackar in 5,4 miljoner från Stronger-grundarna

"Ser fram emot att utveckla Goatlanes online-närvaro".

Strongers medgrundare Henrik Grundén and Juri Gendelman har investerat 5,4 miljoner kronor i startupbolaget Goatlane.

Goatlane startades 2020 av Gustav Schauman och företaget säljer golfskor som utvecklats tillsammans med PGA Tour och LPGA Tour-proffsen Henrik Norlander och Alana Uriell. Skorna ska vara handgjorda i Portugal med italienskt läder.

Annons

Det känns fantastiskt att få stöd av Henrik och Juri. De är några av Europas ledande D2C-entreprenörer och har en enastående meritlista i att bygga och växa ett globalt varumärke inom activewear. Jag vet att deras erfarenhet och kunnande kommer att vara ovärderlig hjälp för att ta Goatlane till nästa nivå, säger Gustav Schauman i ett pressutskick.

Kapitalet ska användas till fortsatt marknadssatsning i USA, produktutveckling och till att bredda produkterbjudandet. Enligt uppgifter så växte bolaget sin försäljning med 150 procent mellan första och andra kvartalet i år.

Juri och jag har följt Gustav och teamets arbete för att utveckla Goatlane de senaste åren. Vi har blivit imponerade av kvaliteten på produkter och vi håller med Goatlane om att golfmarknaden behöver en ny pionjär inom kategorin, säger Henrik Grundén.

Med vår erfarenhet ser vi fram emot att utveckla Goatlanes online-närvaro för att höja tillväxten och ta nästa steg i den internationella expansionen.

Detta är inte det första kapitaltillskottet för Goatlane som totalt har tagit in över 8 miljoner kronor sedan starten. Tidigare investerare är bland annat Muirfield Invest och Henrik Norlander, som alltså hjälper till med produktutvecklingen, samt musikproducenten Otto Knows.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!