Ny e-handelspåse ska få slut på plasten i e-handeln

"Say hello to my eco friend".

Hållbarhet står just nu högt på e-handelns agenda och ett ämne som diskuteras flitigt är mängden plast som används i handeln. Nästa år väntar en ny skatt på plastpåsar i handeln, vilket branschorganisationen Svensk Handel har ställt sig kritiska till.

LÄS ÄVEN: Vill införa skatt på plastpåsar - nu ryter Svensk Handel ifrån

Annons

Men nu kommer andra initiativ som också är tänkta att minska mängden plast i handeln, och den här gången handlar det framför allt om e-handeln. Förpackningsföretaget Avisera har nämligen lanserat en ny typ av e-handelspåse, som är helt i papper.

Vi har länge känt en stor efterfrågan på marknaden efter pappersalternativ till e-handelspåsen i plast. Utmaningen har varit att materialet på papperspåsen ska vara tillräckligt slittålig för att klara av att skickas och returneras i posten. Efter en längre period av produktutveckling och kvalitetskontroller kan vi äntligen lansera vårt senaste tillskott till sortimentet; E-handelspåsen i papper, säger Mariella Lundgren, marknadschef på Avisera, i ett pressmeddelande.

Den nya papperspåsen, som prytts med den Scarface-inspirerade textraden "say hello to my eco friend", är nu tillgänglig i leverantörens sortiment. Den ska enligt Avisera vara tåligt mot yttre påfrestningar, och bedöms därför "klara av postgången".

"Say hello"-påsen är enligt Avisera är tillverkad av papper från hållbart skogsbruk och är dessutom 100 procent klimatneutral.

LÄS ÄVEN: Miljardföretaget lanserar hållbar e-handelspåse

Annons