Ny kris för e-handelsjätten – ansöker om rekonstruktion

"För att hantera sin finansiella situation".

Krisen är inte över för e-handelsjätten Babyshop. Nu meddelar miljardbolaget att de ansöker om ännu en rekonstruktion för att klara driften.

Rekonstruktionen av verksamheten kommer att göra det möjligt för Babyshop att planera för framtiden och hantera sin finansiella situation. Babyshop behöver denna åtgärd för att bli kassaflödespositiv och för att säkerställa långsiktig lönsamhet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Målet är att nå en förlängd återbetalningsplan för skulderna för den tidigare rekonstruktionen. Man säger också att man inte förväntar sig några nya nedskrivningar. Dessutom ska de skulder som förfallit bli återbetalda under processens gång.

Babyshops styrelse fortsätter att arbeta tillsammans med bolagets ledning för att säkra det bästa möjliga utfallet för Babyshop-teamet och alla dess kunder, säger Petter Sundberg, ordförande för Babyshop.

Skulle rekonstruktionen inte beviljas ser situationen minst sagt knepig ut för bolaget. Om den får grönt ljus förväntar man sig dock en betydligt snabbare process den här gången.

Styrelsen förväntar sig en kort process med målet att avsluta rekonstruktionen inom några månader, skriver Babyshop.

LÄS ÄVEN: Babyshop byter vd - Kitchentime-grundaren tar över

Annons