Nya jättelagret dras med störningar – butiker blir utan varor

"Varit lite större störningar än vad vi önskat".

Dagligvarujätten Axfoods nya, automatiserade jättelager i Bålsta har fått en tuff start på tillvaron. Rejäla driftstörningar under veckan har nämligen fått till följd att flera butiker blivit utan varor, rapporterar DN.

Störningarna ska påverka runt 250 butiker i olika grad och än så länge finns ingen prognos för när de ska vara över.

Annons

Vissa varor har uteblivit och andra har kommit vid fel tillfällen. Nu jobbar de med att lösa driftsstörningarna och komma ikapp. Att något sådant här inträffar är inte oväntat, men det har varit lite större störningar än vad vi önskat under den senaste veckan, säger Magnus Törnblom, presschef på Axfood, till tidningen.

Problemen drabbar såväl Hemköps- som Willysbutiker, men även Middagsfrid, Apohem och Urban Deli. Det är varor som chips, läsk, toapapper och kaffe som nu saknas på flera håll.

När allt är klart ska runt 60 procent av varorna levereras från logistikcentret i Bålsta. Men där är man inte riktigt än.

Vi har en upprampning som är nästan ett år lång just eftersom vi vet att störningar kan uppstå längs vägen, och den planen ligger fast. Det är så klart superviktigt för oss att få ut varor till butikerna, men det här är saker som tyvärr kan hända i ett så här stort projekt, säger Magnus Törnblom.

LÄS ÄVEN: Matjättens superlager kommer att kosta runt 2 miljarder

Annons