Nya koncernen tar över 12 butiker – hos jätten: ”Otroligt spännande”

Branschprofilerna gör gemensam sak i ny ägarkonstellation.

Lekia är Sveriges största leksakskedja. Man har över 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge - och nu har tolv av dem tagits över av en ny koncern, som fått namnet Lekledaren.

Det handlar om butiker i södra Sverige, från Halmstad till Trelleborg, som nu bytt händer. Den som ska leda arbetet framåt är vd:n Marcus Andersson, som har 27 års erfarenhet av leksaksbranschen.

Annons

Personalens stora erfarenhet är vår största styrka och att vi kan erbjuda kunderna personlig service och den samlade kunskap som butikspersonalen besitter. Många som arbetar i våra butiker har arbetat där i många år och i flera fall mellan 15 och 30 år. Det visar hur spännande bransch detta är, säger Marcus Andersson i ett uttalande.

Men han är inte ensam. Anna och Daniel Bertland är två av de övriga ägarna som sitter på 60 procent av ägarskapet i butikerna. De har tidigare förvärvat såväl Classicum växthus som Kabbarps trädgård. Dessutom har Daniel varit en del av Smarteyes expansion.

Det är otroligt spännande att göra detta tillsammans i denna konstellation. I leksaksbranschen händer alltid något nytt. Vi vill erbjuda våra kunder fysiska butiker med ett stort utbud och vår vision är att alla skall kunna hitta något de är intresserade av i våra butiker, säger Daniel Bertland.

"Gör oss ännu bättre"

Utöver tidigare nämnda är även Anders Andersson, Michael Katina och Simon Hammarström delägare och partners i bolaget.

Sammanslagningen möjliggör även att vi kan ha ett större kunskapsutbyte och samarbete mellan butikerna, och att vi kan erbjuda våra medarbetare möjligheten att arbeta i olika butiker hos oss. Det är en utveckling i helt rätt riktning och som kommer göra oss ännu bättre, säger Marcus Andersson.

Annons