Nya uppsägningar på Amazon – drabbar 5 procent av personalen

"Högsta prioritet för Amazon".

Amazon tvingas återigen säga upp personal, om än i en något mindre skala än tidigare år.

Den här gången drabbar det anställda som arbetar med tjänsten Buy with Prime. En tjänst som lanserades våren 2022 och som bland annat gör det möjligt för e-handlare att ta del av Amazons logistiknätverk, även om de inte säljer via marknadsplatsen.

Annons

LÄS ÄVEN: Amazon blir speditör – lanserar Prime-frakt för e-handlare

Totalt berör det ett 30-tal anställda, knappt 5 procent av personalen inom divisionen Buy with Prime. Det rapporterar TechCrunch.

Vi ser regelbundet över strukturen i våra team och gör justeringar baserat på verksamhetens behov. Efter en nyligen genomförd granskning har vi tagit det svåra beslutet att avsluta ett mindre antal roller i vårt Buy with Prime-team, säger en talesperson för Amazon.

Högsta prioritet

Uppsägningarna innebär däremot inte att Amazon kommer att lägga mindre krut på Buy With Prime framöver. Under 2023 lanserades en rad nya funktioner i tjänsten som även innebär att tredjepartshandlare kan erbjuda sina kunder Prime-förmåner som gratis frakt och returer.

Däribland möjligheten för kunder att spåra sina beställningar via Amazons webbplats och mobilapp, samt livechatt med kundtjänst.

Buy with Prime är högsta prioritet för Amazon. Med allt fler anslutna handlare och positiv feedback från kunder, kommer vi att fortsätta investera betydande resurser i Buy with Prime för att bygga vidare på det momentumet, säger Amazon i en kommentar.

LÄS ÄVEN: Kräftgången fortsätter för Amazon – nya massuppsägningar väntar

Annons
Annons