Nyrensten säljer aktier för 135 miljoner i Revolutionrace

”Detta är en del av vår långsiktiga finansiella planering".

Revolutionrace släppte i förra veckan sin rapport för bolagets andra kvartal, oktober till december, och kunde då visa upp en stark försäljningsökning. E-handlaren ökade sin omsättning med 30 procent under perioden, något som fick fart på aktien.

I samband med med detta passade grundarna Pernilla och Niclas Nyrensten på att sälja aktier i Revolutionrace för första gången sedan börsnoteringen 2021, rapporterar Di. Totalt sålde paret aktier för 135 miljoner kronor, motsvarande 12 procent av deras innehav.

Annons

Vi är fortsatt en av Revolutionraces största ägare och vi tror stenhårt på bolagets fortsatta resa. Vi sitter kvar i styrelsen och är så klart engagerade i Revolutionrace. Vi har i dag inga planer på att göra några ytterligare försäljningar, skriver Niclas Nyrensten i ett mejl till Di.

Vill inte kommentera

I samband med börsnoteringen 2021 sålde Pernilla och Niclas Nyrensten aktier för totalt 630 miljoner kronor men har sedan dess inte sålt av mer av sitt innehav i bolaget, men nu var det alltså dags igen.

Paret äger efter sin senaste försäljning 23,3 procent av Revolutionrace via sitt bolag Nyrensten Global Holding, något som innebär att grundarna fortsatt är en av de största ägarna i e-handelsbolaget. Största ägare är Harald Mix riskkapitalbolag Altor med 31 procent av aktierna.

Försäljningen är en del av vår långsiktiga finansiella planering, men vi vill inte kommentera ytterligare vad pengarna ska användas till, säger Niclas Nyrensten till Di.

Annons