Nytt hopp för krisande kedjan – får miljonlån från ”Foppas” bolag

Rekonstruktionen fortsätter.

Detaljhandelskedjan Rizzo Group har under en längre tid kämpat med sviktande besökssiffror, inte minst till följd av pandemin. Bolaget var under förra året nära att gå i konkurs men lyckades göra comeback och har sedan dess ansträngt sig för att få affären på fötter.

För närvarande befinner sig bolaget dock i en ny rekonstruktion, som under gårdagen beviljades förlängning av Stockholms tingsrätt.

Annons

LÄS ÄVEN: Ett år efter avvärjda konkursen - kedjan i ny rekonstruktion

Bolaget har under rekonstruktionens genomförande vidtagit flera åtgärder för att lösa de ekonomiska problemen i syfte att uppnå lönsamhet. Däribland med framgång genomfört hyresförhandlingar med ett antal fastighetsägare gällande hyressänkningar och rabatter, skriver Rizzo Group i ett pressmeddelande.

Fastighetsägarna har även bidragit med investeringsstöd, vilket har medfört att Bolaget kunnat slutföra implementeringen av det nya affärskonceptet i Bolagets 4 till 5 kvarvarande Accent-butiker i Sverige

Företaget har också avslutat alla avtal med tidigare konsulter och överfört allt marknadsföringsarbete till den egna personalen.

Dessutom har man lyckats få ett lån på 12,2 miljoner kronor av investmentföretaget Archelio Capital AG, som ägs av före detta ishockeyproffset Peter "Foppa" Forsberg och hans partner Nicole Nordin. Lånet ska ha betalats tillbaka den 30 september i år. Enligt avtalet har Rizzo Group rätt att återbetala lånet med aktier i företaget.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!