Ett år efter avvärjda konkursen – kedjan i ny rekonstruktion

Tapp på 345 miljoner.

Utbildning: Amazon Seller Fundamentals - ny onlinekurs den 11 maj. Läs mer här.

Ett redan tufft år blev ännu tuffare i pandemin. Nyligen gick Lars Fins, vd för Rizzo Group, ut och protesterade mot att restriktionerna slår hårt mot den fysiska handeln. Hos Rizzo Group hade konsekvenserna blivit så omfattande att kedjan hade tvingats införa ett köpstopp.

LÄS ÄVEN: Kedjans krisdrag efter kundtappet: "Tvingas vidta kraftiga åtgärder"

Annons

Tyvärr räckte det inte till. I dag meddelar Rizzo Group att företaget ännu en gång har tvingats ansöka om rekonstruktion. I sin ansökan till Stockholms tingsrätt framför företaget att koncernen har tappat 142 miljoner kronor under perioden november till och med februari, jämfört med samma månader året innan. Sedan pandemin startade har kedjan enligt egen uppskattning förlorat totalt 345 miljoner i omsättning.

Att bolaget har korttidspermitterat personal har inte hjälpt.

Statliga stödåtgärder har dessvärre försenats i både Sverige och Norge, vilket satt bolaget i en än svårare situation. De stöd som nu erbjuds står inte heller i proportion till de förluster som bolaget lider till följd av restriktionerna, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Satsar på kundklubben

Trots det tuffa läget har Rizzo Group hopp om att försäljningen ska återvända och att bolaget därmed ska gå att rädda.

Den i särklass viktigaste åtgärden är att återfå kundtrafiken till butikerna, vilket sammanhänger med att vaccineringen och att pandemin klingar av och att rådande restriktioner avskaffas. Vi kommer under pandemin fokusera på att använda kundklubb och butikerna som huvudmedia för att återfå så mycket kundtrafik som möjligt. Fortsatt genomförande av befintlig affärsplan och framför allt vad gäller lansering av nya tjänster.

Framöver planerar Rizzo Group dessutom att dra ner på kostnaderna, bland annat genom att stänga butiker. Man planerar också att utveckla sin affär med hjälp av egna varumärken.

Rizzo Group, som då hette Venue Retail Group, ansökte om rekonstruktion så sent som i november 2019. Under den efterföljande våren lämnades en konkursansökan in till tingsrätten, men den avskrevs i mars 2020. Kort därefter genomfördes ett namnbyte och företaget fick en ny vd.

LÄS ÄVEN: Krisande koncern byter namn och går vidare: "Ut med det gamla"

Annons

Uppdatering: Under eftermiddagen kom beskedet att Stockholms tingsrätt har beviljat Rizzo Groups ansökan om rekonstruktion.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!