Nytt starkt kvartal av Boozt – levererar på bred front

"2023 var ännu ett utmanande år".

Boozt har under morgonen presenterat sina siffror för det fjärde kvartalet och kan visa upp en omsättning på 2,99 miljarder kronor. En ökning med 23 procent jämfört med fjolårets 2,44 miljarder.

Den största tillväxten såg man i Booztlet, där försäljningen ökade med 33 procent, medan Boozt.com hade en tillväxt på 21 procent. Samtidigt kan man visa upp ett justerat rörelseresultat på 230 miljoner kronor, upp från 170 miljoner för det fjärde kvartalet 2022.

Annons

Under fjärde kvartalet fortsatte det starka momentum som vi hade under tredje kvartalet och vi förbättrade tillväxten både i Boozt och Booztlet. Lönsamheten påverkades positivt av den ökade omsättningen och under kvartalet uppmätte vi den hittills högsta justerade rörelsemarginalen någonsin, säger bolagets vd, Hermann Haraldsson, i en kommentar.

Skördat frukterna

Den accelererade tillväxten ska enligt modejätten bland annat bero på en medveten lageruppbyggnad för att stärka varuutbudet, samt på den uppdaterade strategin att utöka sortimentet på Booztlets plattform.

Tar vi en titt på helåret så landar Boozts omsättning på 7,75 miljarder under 2023. En ökning med 15 procent jämfört med föregående års 6,74 miljarder. Och det med ett justerat rörelseresultat på 400 miljoner kronor.

2023 var ännu ett utmanande år men efter ett något nedslående första halvår lyckades vi under andra halvåret växla upp och skörda frukten av vår nordiska varuhus-strategi, säger Hermann Haraldsson.

Annons