Just nu: Nytt tufft pandemikrav på handeln – här är IKEA:s besked

"Våra restauranger är en viktig del av den totala kundupplevelsen".

Sedan tidigare måste handeln bland annat se till att varje besökare har tio kvadratmeter butiksyta till sitt förfogande. Från och med i dag gäller ytterligare krav för så kallade handelsplatser, i det här fallet butiker och köpcentrum som också har serveringsställen. Om inte serveringen har en egen entré får varje sällskap från och med i dag bara bestå av en person. Fram tills i går gällde fyra personer per sällskap, precis som på andra serveringsställen.

Beskedet påverkar bland andra Ikea, som väljer att möta de nya restriktionerna med restaurangvärdar, luftigare möblering och extra städning.

Annons

Våra restauranger är en viktig del av den totala kundupplevelsen på IKEA. Därför håller vi restauranger och bistros i våra varuhus fortsatt öppna för att erbjuda våra kunder såväl varm som kall mat, drycker och bakverk, säger Marcus Carlsson, landschef för IKEA Food, i ett pressmeddelande.

Från Ikeas sida menar man att man tillbringat pandemin med att försöka ställa om till en ny verklighet. Utöver en mer pandemianpassad tillvaro i butikerna, säger sig företaget ha satsat på att utveckla sina digitala kanaler.

Ikea har under pandemin löpande ställt om och nu fortsätter vi den resan genom att utforska hur vi skulle kunna utveckla helt nya mat-erbjudanden med hjälp av digitala lösningar kring hemleveranser, click & collect eller take-away från våra restauranger och vår butik Swedish Food Market, säger Marcus Carlsson.

Beslutet om en person per sällskap träder i kraft  i dag och gäller tills vidare.

LÄS ÄVEN: Pandemins grepp hårdnar - då tar Ikea betalt för Click&Collect

Annons