Ökar med 40 procent i krisen – vill skänka 200 000 till välgörenhet

"Glada att vi kan vara med och bidra".

Många företag kämpar för att klara av det tuffa läge som uppstått i samband med Covid-19, men hos en del handelsaktörer - kanske i synnerhet e-handelsföretag - ser utvecklingen desto ljusare ut. Nordic Nest kan till exempel rapportera att mars bjöd på tillväxt.

"En väldigt stor vilja"

För att hjälpa personer som istället har drabbats av krisen har företaget inlett ett samarbete med organisationen Giving People, som stöttar utsatta barnfamiljer i Sverige. Nordic Nest har hittills bidragit med 100 000 kronor till initiativet, som fått namnet Tillsammans hjälper vi fler.

Annons

Tillväxten i mars landade på cirka 40 procent mot föregående år, den ligger ungefär i linje med den utvecklingen vi haft under 2019. Så på kort sikt har vår försäljning inte påverkats negativt av situationen med corona. Vi är glada att vi kan vara med och bidra med initiativet till Giving People och det känns självklart för oss att vara med och bidra där vi kan när vi har möjlighet till det, säger Nordic Nests vd Bank Bergström till Ehandel.

Utöver de 100 000 kronor som Nordic Nest redan har skänkt kommer företaget att bidra med tio procent av försäljningen från det egna varumärket Scandi Living. Även bolagets externa leverantörer har bjudits in till att vara med och skänka motsvarande tio procent av sin försäljning på Nordic Nests svenska sajt. Bolaget förväntar sig dock inte att alla leverantörer kommer att kunna delta.

Vi märker att det finns en väldigt stor vilja att hjälpa till, samtidigt som en del av våra leverantörer har drabbats hårt finansiellt av rådande situation.

Kriskassar med mat

Konsumenter kan samtidigt bidra till insamlingen genom att betala för en kriskasse för 50, 100 eller 200 kronor i Nordic Nests nätbutik. Då skänks torrvaror för respektive belopp till en behövande familj i Sverige. Bank Bergström lovar att Nordic Nest kommer att matcha det belopp som kunderna och personalen bidrar med, utöver de 100 000 kronor man redan lagt in.

Hur mycket tror du att ni kan få ihop totalt?

Det är väldigt svårt att uppskatta hur mycket aktiviteten kommer att ge totalt, men vår förhoppning är att vi minst ska kunna dubbla de första 100 000 kronorna och skänka totalt 200 000 till Giving People så att så många barnfamiljer som möjligt får hjälp. Att vi efter bara ett par dagar redan är uppe i 130 000 kronor totalt känns väldigt bra, men självklart vill vi att den summan ska bli mycket högre.

Nordic Nests insamling pågår under april månad.

LÄS ÄVEN: 250 000 flyttade varor senare - nu är Nordic Nests nya lager igång

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!